Medische materialen

Medische materialen

Er zijn heel wat medische hulpmiddelen te krijgen om thuiszorg te vergemakkelijken. Denk maar aan krukken, een ziekenhuisbed, een rolstoel of looprekje. Of een aerosoltoestel, bloeddrukmeter, toiletverhoger, luchtbevochtiger, wandelstok en meer. Deze zijn voor verkoop en/of verhuur. Voor de aankoop- en huurprijzen bent u steeds welkom in de apotheek.

Bij incontinentie zijn er tal van mogelijkheden om ongemakken te verhelpen: inleggers, slipjes, of broekjes in verschillende maten en diktes. Wij werken hiervoor samen met de firma Hartmann maar kunnen eveneens producten van Tena leveren. Voor meer uitleg en/of een staal bent u steeds welkom in de apotheek.

www.molimed.be

Wij hebben een erkend riziv-nr voor het afleveren van stomamateriaal. Zo kan u bij ons uw materialen zoals (nacht)zakjes, platen, barrièrecremes en meer aan tussenkomst van de mutualiteit verkrijgen.

Mensen met een genetische aanleg voor aderspatten, zwangere vrouwen, voor vliegreizen of om andere reden kan men steunkousen of anti-emboliekousen nodig hebben. Ze bestaan in verschillende sterktes, kleuren en maten. Met deze reden hebben wij er geen op voorraad in de apotheek, wel kunnen we ze vaak dezelfde dag nog geleverd krijgen door onze groothandel.

De maten die we nodig hebben hangt af van de klasse van de kousen. Bij sterke kousen moeten de benen opgemeten worden, ’s ochtend vooraleer er rechtgestaan wordt. U kan best even komen informeren welke maten er juist genomen moeten worden. Bij afwijkende maten moeten de kousen op maat gemaakt worden.

www.bota.be
www.jobst.com

Voor zuurstoftherapie (zowel gasvorming als vloeibaar) kan u bij ons terecht. Er bestaan verschillende soorten van zuurstofbehandeling, namelijk: chronisch, acuut, clusterhoofdpijn, palliatief. Hierover geven wij u uitleg omtrent het laten voorschrijven en betaling van de zuurstofbehandeling.
We nemen ook zelf contact op met een gespecialiseerd bedrijf die de zuurstofflessen of –concentrator bij u thuis komt installeren.

Dus als u vragen hebt hierover kan u altijd terecht in de apotheek.

Extra informatie kan u vinden op:
www.cm.be
www.riziv.fgov.be